top of page

Magnets all around us: Medical equipment


Magneter runt omkring oss: Man kan hitta magneter i en hel del medicinska utrustningar, tex för att upptäcka förändringar i en persons kropp. Du kanske har varit på ett sjukhus och sett en sk MRI - magnetisk resonanstomografi maskin, de brukar vara stora, och rörformade. De kan skapa exakta bilder av organ och ben inne i människokroppen .

Denna metod är mycket mer användbar då den ger bättre och mer exakta bilder än en röntgenbild. Genom att ansluta ett kraftigt magnetfält tillsammans med ett avancerat datasystem och radiovågor kan MRI-maskinen ge noggranna, detaljerade bilder av organ, ben och andra inre kroppsstrukturer.

 

Magnets all around us: Many useful medical equipment and tools use magnets to help detect changes to a person's body. In medicine a magnetic resonance imaging machine (MRI) can create exact pictures of organs and bones inside the human body. Maybe you been to a hospital and seen one of these large, tube-shaped machine?

This method is more versatile and provides better more precise pictures than x-ray.

By connecting a powerful magnetic field together with an advanced computer system and radio waves the MRI machine can produce accurate, detailed pictures of organs, soft tissues, bone and other internal body structures.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

bottom of page