top of page

Magnets all around us: Credit cards

bNosy Magnets all around us

Magneter runt omkring oss: Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Det inhandlas julklappar för fullt. Idag är det mer vanligt att betala med betalkort än kontanter. Har du tänkt på hur dessa kort egentligen fungerar?

Kreditkort, presentkort, hotellnycklar och många andra typer av kort använder sig av en remsa av magnetisk material för att lagra digital data. Om du vänder på etx ett kreditkort kan du se en svart remsa, den data som finns lagrad går däremot inte att se. När man använder sitt kort och drar den genom kortläsarmaskinen, så kommunicerar magnetremsan med maskinen för att överföra rätt summa pengar. På remsan finns även information som kortinnehavarens namn, kontonummer och utgångsdatum för kortet.

 

Magnets all around us: Christmas Day is around the corner. And people are busy buying christmas gifts. Now days it is more common to pay with debit/credit cards than cash. Have you ever thought about how these cards really work?

Credit cards, gift cards and many other types of cards use a strip of magnets material to store digital data. You can't visibly see the data on a magnetic stripe. When using your your card and "swipe" in the card reader machine, the black magnetic strip back on the card communicates with the machine to transfer the correct amount of money. Other type of data stored on the strip is the cardholder’s name, account number and expiration date etc.

Magnet i vårt vardagliga liv
Magnets in our daily life

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

bottom of page