Visste du...

December 13, 2016

Visste du att förbränning är en av våra vanligaste kemiska reaktioner? Idag firar vi lucia i Sverige med sång och små förbränningsreaktioner som sprider ljus och värme över landet. Kolet (C) i bränslet reagerar med luftens syrgas (O2) och det bildas ljus, värme och nya ämnen varav koldioxid (CO2) är ett.

Did you know that combustion is one of our most common chemical reactions? Today Sweden is celebrating Lucia with song and small combustion reactions spreading heat and light all over the country. The Cole (C) in the fuel reacts with the oxygen (O2) in the air and light, heat and new substances are formed where one substance is carbon dioxide (CO2).

 

 @bnosy #lucia #ljus #värme #förbränning #light #heat #combustion #didyouknow #vissteduatt #oxygen #syrgas #koldioxid #carbondioxide #music #song #sång #musik

 

 

Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

Please reload

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2015-19 by bNosy AB info@bnosy.com