top of page

Magneter runt omkring oss: Bergochdalbana


Vem tycker inte om tivolin och nöjesparker? Då har du kanske åkt bergochdalbana – utan magneter så skulle den inte kunna åka upp och ner, fram och tillbaka. Magneterna ser till så att vagnarna dras uppför de branta backarna och viktigast av allt så ser magneter till att bromsa vagnarna på nerförs resan. När turen är slut och där det är dags för tåget att stanna, används magneter med motsatt pol för att få stop på tåget.

 

Who doesn’t like theme parks and maybe you have done a trip on a rollercoaster? Rollercoaster would not run properly without magnets to help them out. Magnets pull the cars up steep inclines and most importantly, they help the train brake at the end of the ride. To make the train stop at the end of the ride, two opposite magnets are used.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

bottom of page