top of page

Ball of fire [H]

Did you know that the sun is a big ball of fire, and one of the elements that make the sun burn so brightly is hydrogen. Hydrogen [H] is the first element in the periodic table, the most basic and the most common. Hydrogen often appears as a colorless gas, but also as one of the main compounds of water and also in all organic matter. 90 % of all the atoms in the universe are hydrogen atoms.

Atomic number 1.

 

Visste du att solen är en stor boll av eld, och att det är just väte som får solen brinna så klart.

Väte [ H ] är det första elementet i vårt periodiska system, den mest grundläggande och det allra vanligaste. Väte tillsammans med syre bildar föreningen vatten, man kan även hitta väte i alla levande orgaismer. 90 % av alla atomer i universum är väteatomer.

Atomnummer 1.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

bottom of page