Ball of fire [H]

December 22, 2015

 

 

Did you know that the sun is a big ball of fire, and one of the elements that make the sun burn so brightly is hydrogen. Hydrogen [H] is the first element in the periodic table, the most basic and the most common. Hydrogen often appears as a colorless gas, but also as one of the main compounds of water and also in all organic matter. 90 % of all the atoms in the universe are hydrogen atoms.

Atomic number 1.

 

Visste du att solen är en stor boll av eld, och att det är just väte som får solen brinna så klart.

Väte [ H ] är det första elementet i vårt periodiska system, den mest grundläggande och det allra vanligaste.  Väte tillsammans med syre bildar föreningen vatten, man kan även hitta väte i  alla levande orgaismer.  90 % av alla atomer i universum är väteatomer.

Atomnummer 1.

 

 

 

 

@bnosy #bnosy #scienceforkids #edutainment #periodictable #hydrogen #sun #sunset

 

Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOLLOW US

SEARCH BY TAGS

Please reload

INSTAGRAM FEED

Archive

ARCHIVE

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2015-19 by bNosy AB info@bnosy.com